Итальяндық тағамдардың VIII аптасында «Туризм және сервис» кафедрасы

«Мейрамхана ісі және мейманхана бизнесі» білім беру бағдарламасының студенттері, сондай-ақ «Туризм және сервис» кафедрасының оқытушылары Италияның ҚР Елшілігінің сауда алмасуын дамыту бөлімінің шақыруы бойынша әлемдегі итальяндық тағамдардың VIII аптасының іс-шараларына екі рет қатысты.

 

14 қарашада семинар барысында студенттер алдында профессор Паскуале Йайа (Pasquale Iaia) және «Америго Веспуччи» институтының Президенті (Рим қ.) Мария Тереза Корея ханым (Maria Teresa Corea) сөз сөйледі. Іс-шара Италияның ІІС мәдениет институтында «Дастархан басында итальяндық тағамдармен: пайдалы және дәмді» тақырыбында өтті.

 

17 қарашада біздің кафедра аспаздық шеберлік сабағына қатысты. Мастер-классты бас аспаз Паскуале Йайа, эногастрономия және қонақ үй ісі жөніндегі мемлекеттік кәсіби қызметтер «Америго Веспуччи» институтының профессоры өткізді.

 

Бас аспаз Паскуале Йайа жаңа піскен қызанақ соусының астында ысталған провола ірімшігі, пармезан үлпектері қосылған песто қосылған меццелуне жасау әдісін шебер көрсетті. Десертке жаңғақ печеньесі мен таңқурай соусы қосылған ақ шоколадты кнели жасаудың құпиялары ашылды.

 

Аспаздық шеберхана студенттерге Италияға бір қадам жақындауға мүмкіндік беретін пісірілген тағамдардың дәмін татумен аяқталды.

Online қабылдау